NASZE SERWERY:



[PL] TerytoriumK2.PL [FFA][128TR]

137.74.0.202:27015

GameMe

[PL] TerytoriumK2.PL [D2/MIRAGE][128TR]

137.74.0.202:27016

Gametracker
GameMe

[PL] TerytoriumK2.PL [AWP][128TR]

137.74.0.202:27017

Gametracker
GameMe

[PL] TerytoriumK2.PL [DM][128TR]

137.74.0.202:27018

Gametracker
GameMe

[PL] TerytoriumK2.PL [1v1][128TR]

137.74.0.202:27019

Gametracker
1v1 Stats

[PL] TerytoriumK2.PL [TS3]

ts3.terytoriumk2.pl

Gametracker
Prośba o kanał TS


Internety

Piszcie o problemach związanych z grą lub komputerem.

Internety

Postprzez #merky » 5 sie 2017, o 23:37

Siema,

Jakis czas temu zmienilem miejsce zamieszkania i od tego czasu nie mam internetu po kablu. Tak wiem, czytalem ze wifi do bani itp. Przy obecnym polaczeniu (wifi) na FB i jutuby wystarczy chociaz czasami tez zamula. Oczywiscie od czasu do czasu chcialbym jakies hedy postrzelac :D ale przy obecnym neciku to moge pomarzyc. Tak wiec nasuwa sie pytanie czy router ktory nie jest podlaczony pod gniazdko telefoniczne a tylko kabelkiem do kompa zagwarantuje stabilne polaczenie, czy bedzie taka sama sytuacja jak z wifi czyli gubienie pakietow co kilka sekund?

pozdro,
Avatar użytkownika
Użytkownik
 
Posty: 33
Dołączył(a): 12 cze 2016, o 01:36

Re: Internety

Postprzez padres » 6 sie 2017, o 10:41

a router do czego?
ma łapać wifi zamiast karty sieciowej? będzie tak samo się zachowywać jeżeli o to chodzi
:mrgreen: PLAY HARD, GO PRO! :mrgreen:
AWP | FFA | D2/MIR

Avatar użytkownika
Wsparcie
 
Posty: 412
Dołączył(a): 14 wrz 2015, o 22:41
Lokalizacja: Warszawa

Re: Internety

Postprzez Majki » 6 sie 2017, o 14:05

Router musi być podłączony kablem do gniazdka telefonicznego, chyba że posiadasz internet na zasięg Orange/Play to masz wejście SIM Card, wtedy wystarczy sam Ethernet kabel do komputera.
Zależy jaki masz internet.
Avatar użytkownika
Założyciel
 
Posty: 587
Dołączył(a): 4 wrz 2015, o 12:13
Lokalizacja: Koszalin

Re: Internety

Postprzez #merky » 7 sie 2017, o 20:01

padres tak myslalem ale nie bylem pewien.

Majki ta opcja orange/play jest stabilna?
Avatar użytkownika
Użytkownik
 
Posty: 33
Dołączył(a): 12 cze 2016, o 01:36

Re: Internety

Postprzez Majki » 7 sie 2017, o 20:17

Dla mnie sieciowy internet na "zasięg" taki Orange to nie ma stabilnego połączenia, lepiej mieć stałe połączenie kablówkę pod światłowody.
Avatar użytkownika
Założyciel
 
Posty: 587
Dołączył(a): 4 wrz 2015, o 12:13
Lokalizacja: Koszalin



Powrót do Porady Techniczne